CUIDA LES TEVES PLANTES

En aquest espai hi trobareu alguns consells bàsics de jardineria que us ajudaran a mantenir les vostres plantes en perfectes condicions:

REGAR LES PLANTES
Les pautes de rec són sempre orientatives, ja que depenen de factors, com la temperatura, la humitat de l’aire o la llum. No s’ha de seguir al peu de la lletra la freqüència de rec que ens han indicat, sinó que, moltes vegades, només cal tocar la terra i regar quan es comença a assecar. Normalment, el millor és mantenir la humitat de la terra sense entollar-la. Durant l’hivern, s’aconsella que l’aigua no sigui completament freda.

 

LA TERRA I L’ADOB
La terra és molt important, ja que la planta s’alimenta de les substàncies que conté. Cal utilitzar una terra ben adobada i desinfectada.

És recomanable abonar o fertilitzar totes les plantes amb regularitat, ja que amb el temps la terra perd les substàncies que alimenten la planta. La falta d’adob és moltes vegades el principal símptoma de moltes malalties de les plantes.

 

TRANSPLANTAMENT
Es pot realitzar en qualsevol època de l’any, sempre i quan es tingui cura de no tocar les arrels i de mantenir tot el tou de terra intacte.

A l’estiu, és convenient fer el transplantament a les hores del dia de menys calor.

 

 

 

PODA
En general, la millor època per a realitzar la poda és l’hivern, durant l’època més freda de l’any.

Tot i això, sempre depèn del tipus de planta, ja que no totes necessiten ser podades.

 

 

 

PLAGUES
Una detecció primerenca pot evitar el deteriorament o la mort de la planta. Cal comprar sempre insecticides específics per a plantes i utilitzar el producte adequat a la plaga que s’hagi d’exterminar.

Un insecticida de triple acció és una bona elecció, actua com a insecticida, fungicida i acaricida. Excepte malalties molt poc freqüents, pot servir per a qualsevol plaga.